Βασικά χαρακτηριστικά που έχουν τα χαρισματικά παιδιά!

1.Υπερενθουσιασμός. Όταν ένα παιδί θέλει να κάνει μια δουλειά, ή βυθίζεται σε κάτι που το συναρπάζει ή του ελκύει την προσοχή, επικεντρώνεται σε αυτό περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τουΞεχνάει τα πάντα γύρω του. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ενοχληθεί αν δεν πετύχει αυτό που θέλει. Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να τον βοηθήσουμε να μάθει να διαχειρίζεται.

2.Χαρισματικά παιδιά με υψηλή νοημοσύνη. Τα χαρισματικά παιδιά έχουν απίστευτη περιέργεια. Μερικές φορές ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια σε ένα μόνο πράγμα.Αυτή η περιέργεια μπορεί μερικές φορές να δυσκολεύει τους γονείς να κατανοήσουν τα παιδιά τους. Επομένως, μερικές φορές οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά αυτά έχουν το σύνδρομο Asperger.

3. Έντονα συναισθήματα. Οι γονείς συχνά περιγράφουν τα χαρισματικά παιδιά ως “αφόρητα και υπερβολικά” ή ότι “έχουν εκρήξεις χαράς”.Επειδή είναι συναισθηματικά, τα συναισθήματά τους μπορούν να τους δώσουν ένα πλεονέκτημα όταν ενηλικιωθούν. Ωστόσο, στην παιδική ηλικία μπορεί να διαγνωστούν σαν να έχουν διπολική διαταραχή, παρόλο που μπορεί να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτή.

4.Έντονες αισθήσεις .Συχνά οι ετικέτες επάνω στα ρούχα τους, ο θόρυβος μέσα στην τάξη, συγκεκριμένες μυρωδιές ή οι δυνατοί θόρυβοι γύρω τους δείχνουν να τους ενοχλούν. Αυτές οι αισθήσεις μπορούν να τους κάνουν να μην σκέφτονται τίποτα άλλο γύρω τους. Γενικά, ούτε οι γονείς ούτε οι δάσκαλοι καταλαβαίνουν αυτή την υπερβολική ευαισθησία.

5. Ζωηρή φαντασία.Τα χαρισματικά παιδιά φαίνεται να “ζουν στον δικό τους κόσμο”. Εφευρίσκουν, φαντασιώνονται, δημιουργούν εύκολα καταστάσεις και φανταστικούς φίλους για να ξεφύγουν από την ανία που μπορεί να αισθάνονται, για παράδειγμα, στο σχολείο.Σε αυτό το ταξίδι φαντασίωσης, αρχίζουν να συγχέουν την πραγματικότητα με τη φαντασία. Συνήθως ζωγραφίζουν, γράφουν ή φαντάζονται ιστορίες. Ο στόχος είναι να αποσπούν τον εαυτό τους από μια πραγματικότητα που δεν είναι τόσο ελκυστική.