Χαρίζουμε χαμόγελο στα παιδιά μας και τις ημέρες των εορτών!

Κατά τη περίοδο των εορτών, πραγματοποιούμε αγορές για δώρα όσο για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και τους αγαπημένους μας. Ως γονείς προσπαθούμε να δώσουμε χαμόγελο και χαρά στο παιδί μας με όποιο τρόπο μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα. Ένα όμορφο δώρο, θα προκαλέσει θετικά συναισθήματα χαράς και αγάπης στο παιδί μας. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι μόνο η κίνηση του δώρου αλλά η αγκαλιά που τους προσφέρουμε μαζί με αυτό.

Αρκετά συχνά δώρα αφορούν, συνήθως, προϊόντα περιποίησης ή ρούχα, ή κάποιο βιβλίο. Άλλοι γονείς προσφέρουν ως δώρα δραστηριότητες ανάλογα με τα ταλέντα και τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να ξεφύγουμε από τα καθαυτό υλικά αγαθά και να προσφέρουμε κοινό χρόνο που μοιραζόμαστε μαζί τους ή εμπειρίες που συνδέουν γονείς και παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνει στη μνήμη τους για αρκετά χρόνια μετά. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός και οι σχέσεις της οικογένειας.

Συνεπώς, αξίζει να προσφέρουμε και ένα διαφορετικό δώρο στο παιδί μας, όπως να πάμε μια βόλτα, σε σινεμά ή σε θέατρο, σε ένα μουσείο ή ακόμα και για γεύμα σε ένα ξεχωριστό για εκείνο μέρος. Άλλωστε, το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί είναι ο χρόνος μας και η προσοχή μας!