Τρόποι που βοηθούν στην ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης του μωρού σας

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε ενδεικτικά, καθημερινές συνήθειες του μωρού μαζί με τους γονείς του, τα οποία συμβάλλουν στην εγκεφαλική του ανάπτυξη.

Ώρα για μπάνιο! Η στιγμή του μπάνιου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα να το κάνετε διασκεδαστική για το μωρό όσο και για εσάς. Βέβαια μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα εκπαιδευτική. Εάν το παρουσιάσετε στο μωρό σας ως παιχνίδι, το μωρό, αντιλαμβάνεται και εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες. Επίσης έρχεται σε επαφή με τη φύση, αφήνοντας κάποια παιχνίδια μέσα στο νερό τα οποία επιπλέουν. Έτσι δίνετε τη δυνατότητα στο παιδί να τα επεξεργαστεί και να γελάει ανακαλύπτοντας τον φανταστικό κόσμο του ”βυθού”.

Ωρα για περίπατο!Μία απλή βόλτα προσφέρει αρκετά θετικά σε ένα μωρό. Στην πραγματικότητα όσο παρατηρεί και ακούει επεξεργάζεται τα πάντα και έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ακόμα και να μην έχει αρχίσει να μιλάει ακόμα, δείξτε του ένα όμορφο αξιοθέατο, μια χαρούμενη εικόνα, τα άλλα παιδιά που το χαιρετούν!

Βραδινός Ύπνος.Μέσα στη ρουτίνα του μωρού σας είναι ο ύπνος. Βέβαια, ο ύπνος είναι ένας παράγοντας που αγαπάνε και οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι ενήλικες. Ο σωστός και ολοκληρωμένος ύπνος παίζει σπουδαίο ρόλο και βοηθάει στο δέσιμο με τον γονέα. Με πιο απλά λόγια, εάν βάλετε ένα χαλαρό τραγούδι μέχρι να κοιμηθεί ή του διαβάσετε ένα παραμύθι, το παιδί σας χαλαρώνει τόσο πολύ ενώ επεξεργάζεται ότι ακούει.