Το νόημα των Χριστουγέννων για γονείς και παιδιά!

Χριστούγεννα, ημέρες εορτών, ημέρες αγάπης. Μαζί με τη γιορτή της γέννησης του Χριστού, κάθε χρόνο, βιώνουμε την απόλυτη οικογενειακή ιστορία. Παράλληλα, δημιουργούνται συναισθήματα ζεστασιάς και θαλπωρής τα οποία βοηθούν το συναισθηματικό δεσμό της οικογένειας.

Οι ιδανικές συνθήκες για να νιώσουμε χαρούμενοι και χαμογελαστοί, τις δημιουργούμε οι ίδιοι που ως γονείς το πιο απλό δώρο που μπορούμε να δώσουμε στο παιδί μας είναι μια αγκαλιά. Η προσμονή των παιδιών για τις ημέρες αυτές, κάνει τη καθημερινότητα σημαντική. Η ανυπομονησία τους για αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να είμαστε κι εμείς χαμογελαστοί και αισιόδοξοι.

Άλλωστε, τα παιδιά, με την αθωότητα τους, δίνουν νόημα στα Χριστούγεννα και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική του χαρακτήρα τους. Ο κόσμος της φαντασίας τους δίνει μία διάσταση σχεδόν μαγική. Χριστουγεννιάτικα δένδρα, στολίδια, φωτάκια και πάνω απ’ όλα ο Άγιος Βασίλης! Αυτή η μοναδική στα μάτια τους φιγούρα που προσφέρει δώρα σε όλους χωρίς διακρίσεις!

Τέλος, το εορταστικό κλίμα δεν θα μπορούσε να ήταν όμορφο εάν δεν περιελάμβανε τραγούδια, όμορφα φαγητά, όμορφα δώρα. Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, τις δυσκολίες των συγκυριών που βιώνουμε, η γιορτή των Χριστουγέννων είναι η πιο λαμπρή. Χαρείτε επομένως μαζί με τα παιδιά σας, το αξίζετε και το αξίζουν!