Προετοιμάστε το μωρό σας για έναν γλυκό ύπνο!

Ως γονείς και κυρίως όταν είστε νέοι γονείς, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη ρουτίνα του μωρού σας και ειδικά στον καθημερινό του ύπνο για να είναι γλυκός και ήρεμος!

Το μωρό σας θα νιώθει πιο άνετα και ευχάριστα, από την ώρα του φαγητού έως την ώρα του παιχνιδιού, ακόμη και την ώρα του ύπνου. Η ρουτίνα του ύπνου, είναι αρκετή για να μετατραπεί σε κάτι όμορφο για αυτό ειδικά όταν εσείς ως γονείς, μοιράζεστε μαζί του λίγο χρόνο μέχρι να κοιμηθεί.

Παρακάτω, σας προτείνουμε μερικούς τρόπου που βοηθούν το μωρό σας να απολαύσει έναν ήρεμο ύπνο με πολλά όνειρα!

Αρχικά, μπορείτε να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα. Ιδανικά, η ρουτίνα του ύπνου ξεκινάει λίγο μετά το βραδινό σας, μεταξύ 20.00- 21.00 το βράδυ. Οποιαδήποτε ώρα και να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες του μωρού σας. Στη συνέχεια, τηρήστε αυτή τη συνήθεια αυστηρά και καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσετε το βιολογικό ρολόι του παιδιού σας και κάθε μέρα όταν φτάνει αυτή η στιγμή της ημέρας θα αρχίζει το ίδιο να ηρεμεί και να προετοιμάζεται.

Επιπλέον, μπορείτε να του χαρίσετε ένα υπέροχο χαλαρωτικό μπάνιο. Άλλωστε, τα μωρά, λατρεύουν το νερό, διότι το βλέπουν ως παιχνίδι. Το καλό μπάνιο αποτελεί βασικό παράγοντα για έναν γαλήνιο ύπνο, ειδικά όταν η θερμοκρασία του νερού είναι χλιαρή. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της ρουτίνας του μπάνιου, καλόν είναι να του μιλάτε γλυκά και να του τραγουδάτε, έτσι ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ημέρας του.

Παράλληλα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το ρόλο της αγκαλιάς σε αυτή τη διαδικασία. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά ειδικά πριν τον ύπνο, ένα γλυκό φιλί με μια μεγάλη αγκαλιά, πραγματικά ηρεμεί το μωρό σας. Επίσης, η ανάγνωση μια όμορφης ιστορίας, ενός παραμυθιού θα χαλαρώσει το παιδί σας και εσάς. Συνεπώς, μια ιστορία λίγο πριν τον ύπνο είναι η τέλεια επιλογή για να τους βοηθήσει να τελειώσουν την ημέρα τους με τον πιο γλυκό τρόπο.

Τέλος, όλα τα παραπάνω, μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εάν δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα. Μόλις φτάσει η ώρα του ύπνου, χαμηλώστε τα φώτα και δοκιμάστε μια ήρεμη μουσική. Αυτό αποτελεί ίσως τον ιδανικότερο συνδυασμό για την όνειρο-χώρα! Μιλήστε του γλυκά με ένα μοναδικό νανούρισμα και θα παραδώσετε με τον πιο όμορφο τρόπο, το μωρό σας στην αγκαλιά του Μορφέα!