Ενίσχυση της μνήμης και της ευφυΐας των παιδιών μας!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας, όσο δύσκολο και να φαίνεται στην αρχή. Ο σκοπός σας, ως γονείς είναι άλλωστε να παραμείνουν τα παιδιά, χαρούμενα και να χαμογελούν. Μήπως όμως, δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει μια μέθοδος που δύνανται να κρατά το παιδί σας σε εγρήγορση και η οποία ενισχύει την αποδοτικότητα της μνήμης τους;

Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο που διαρκεί μόλις 10 λεπτά και μπορείτε να το κάνετε καθημερινή συνήθεια. Πρόκειται φυσικά, για εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής άσκησης, εκγύμνασης που προπονεί μυαλό και σώμα. Συνεπώς, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική δύναμη των παιδιών. Άλλωστε, μελέτες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που είναι περισσότερο γυμνασμένα έχουν μεγαλύτερη εγκεφαλική δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, η καλή φυσική κατάσταση ενός παιδιού αυξάνει κατά 20% την ικανότητα του να αποστηθίζει νέες πληροφορίες. Επίσης, όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ασχολούνται με κάποια αθλητική δραστηριότητα. Τέλος, ενισχύεται η μνήμη και η μάθηση.

Ιδιαίτερα η αερόβια άσκηση μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των παιδιών στο σχολείο καθώς βελτιώνει την δύναμη του εγκεφάλου ενώ ασκεί σημαντική επίδραση στη δομή του. Οι αθλητικές επιδόσεις σχετίζονται άμεσα με την σχολική επίδοση. Παράλληλα, η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα ενισχύει την αυτοπεποίθηση, το ομαδικό πνεύμα και την εγκεφαλική δύναμη. 

Επομένως, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας στην φυσική σωματική άσκηση και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι πολύ καλά και σε επίπεδο υγείας αλλά και σε επίπεδο αποδοτικότητας!