Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τα παιδιά μας!

Ο ύπνος αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της καθημερινότητας τόσο για ένα παιδί όσο και για έναν ενήλικα. Σχετικά με τον παιδικό ύπνο είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται μια συνεπή ώρα, έτσι ώστε το παιδί να πάρει αρκετό ύπνο και να έχει δυνάμεις την επόμενη μέρα. Ειδικά τώρα που είμαστε σε διακοπές, θα πρέπει να είναι ξεκούραστο για να απολαμβάνετε όλοι μαζί την επόμενη μέρα ως οικογένεια.

Κατά αυτό τον τρόπο, ρυθμίζεται το βιολογικό του ρολόι έτσι όπως συμβαίνει και με την ώρα του φαγητού. Σε περίπτωση που αυτό απορυθμίζεται, είναι πολύ πιθανόν το παιδί σας να εκδηλώσει αντικοινωνική συμπεριφορά με νεύρα και ξεσπάσματα. Συνεπώς, πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση χρόνου βάση προγραμματισμού και θα διαπιστώσετε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα, ο ύπνος γίνεται πιο αποδοτικός όταν πραγματοποιείται σε άνετο χώρο και πόσο μάλλον στο σπίτι. Η αίσθηση ηρεμίας που προκαλεί, δημιουργεί ήσυχο περιβάλλον προκειμένου να ξεκουραστεί το παιδί σας στον χώρο του. Επίσης, η μυρωδιά είναι ένα ισχυρό ψυχολογικό στοιχείο, οπότε φροντίζουμε ειδικά στις διακοπές να έχουμε σεντόνια καθαρά που θα χρησιμοποιηθούν για το κρεβατάκι του. Εκτός από αυτό, εξοπλιστείτε με μαξιλάρια που είναι τα αγαπημένα του και μεταφέρονται εύκολα.

Ειδικά όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, ο ύπνος ο δικός μας δεν θα είναι ο αρκετός αλλά τουλάχιστον θα έχουμε φροντίσει ώστε το παιδί μας να το χαρεί. Τέλος, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ποιότητα του χρόνου μαζί τους, περιορίστε τις δικές σας προσδοκίες και δώστε σημασία στο να περάσετε ανέμελες στιγμές ως οικογένεια!