Ο κόσμος των αισθήσεων του νεογέννητου μωρού σας!

Από τη στιγμή της γέννησης, οι αισθήσεις του μωρού σας, αρχίζουν να ξυπνούν από τα ερεθίσματα του νέου του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, όλες οι αισθήσεις του , από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο, επηρεάζονται από τις προκλήσεις του έξω κόσμου.

Αρχικά, το πρώτο και βασικό ερέθισμα είναι η αίσθηση της όρασης του. Ειδικότερα, το μωρό σας έλκεται περισσότερο από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Κατά αυτό τον τρόπο διαμορφώνει εικόνες και σταδιακά θυμάται πρόσωπα. Στους 3 μήνες περίπου θα είναι ικανό να διακρίνει λεπτομέρειες προσώπου, όπως, το σχήμα των ματιών, της μύτης και του στόματός σας, ενώ θα ξεκινήσει να ξεχωρίζει και εκφράσεις προσώπου.

Παράλληλα, η δεύτερη αίσθηση είναι αυτή της ακοής, η οποία όμως έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται πριν τη γέννησή του. Η ανθρώπινη φωνή που το ελκύει περισσότερο είναι αυτή της μητέρας του. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διαδικασίας είναι η αναγνώριση και των τρόπων με τους οποίους μιλάτε. Καθώς κάθε ανθρώπινη φωνή είναι μοναδική, το μωρό σας, είναι ικανό να αναγνωρίσει τη δική σας φωνή από τη στιγμή που γεννιέται. Η εξοικείωση του με αυτή, το ηρεμεί στο καινούργιο του περιβάλλον.

Τέλος η τρίτη αίσθηση, η οποία λαμβάνεται υπόψη, είναι αυτή της αφής. Το άγγιγμα επιτρέπει στο μωρό σας να μάθει για το περιβάλλον του. Το γεμάτο αγάπη χάδι σας, του μεταφέρουν μια αίσθηση αγάπης και συναισθηματικής ασφάλειας. Όσες περισσότερες αγκαλιές του δίνετε, τόσο του δίνονται ευκαιρίες να σας γνωρίσει καλύτερα. Αυτή η ξεχωριστή εμπειρία δυναμώνει το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σας!