Μαμά υπάρχει Άη Βασίλης;

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αρκετά συχνά οι περισσότεροι γονείς έρχονται σε δύσκολη θέση όταν είναι να απαντήσουν για την ύπαρξη ή όχι του Άη Βασίλη. Παρόλα αυτά ακόμα και να μην εκφράσουμε πραγματικά για αρχή εάν υπάρχει ή όχι, μπορούμε να τονίσουμε την έννοια της αλληλεγγύης και της προσφοράς που ταυτίζεται με τον αγαπημένο άγιο όλων.

Συνεπώς είναι μια ιδανική ευκαιρία να μάθουμε στο παιδί μας έννοιες όπως την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Επιπλέον, έχοντας στα υπόψη ότι τα παιδιά συχνά αντιλαμβάνονται τα διάφορα προβλήματα αντί για δώρο, η ευχή τους αφορά κάτι άλλο το οποίο περιμένουν από τον Άγιο Βασίλη.

Εσείς ως γονείς μπορείτε να παρακινήσετε το παιδί σας να γράψει ένα γράμμα στον ίδιο και ύστερα ανακαλύψτε διαβάζοντάς το τι είναι αυτό που πραγματικά ονειρεύεται. Ίσως να εκπλαγείτε και να συγκινηθείτε με αυτά που θα γράφει ειδικά όταν αφορούν την αθώα αγάπη που ζητούν για τα ίδια αλλά και για τους γύρω τους.

Εν τέλει, ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μην είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο αλλά μυθικό, όμως στο μυαλό των παιδιών παραμένει ο αγαπημένος ήρωας όλων. Ο καλύτερος τρόπος για να απαντηθεί η ερώτηση της ύπαρξης του Άη Βασίλη δεν είναι ένας για όλους αλλά εξαρτάται από το κάθε παιδί. Σε περίπτωση που το παιδί ρωτήσει , εσείς ως γονείς μπορείτε να αντιστρέψετε την κουβέντα με βάση το τί πιστεύει το ίδιο για αυτό το πρόσωπο. Όποια κι αν είναι αυτή όμως, να θυμόμαστε ότι υπάρχει στο γενικότερο χριστουγεννιάτικο κλίμα με στόχο την έμπνευση της αγάπης, της προσφοράς και της ανταμοιβής.