6 Χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσετε το παιδί σας από το στρες

1. Οργανώστε σωστά το πρόγραμμά σας

Σημαντικός παράγοντας στην καθημερινότητα του παιδιού είναι να γίνει αντιληπτό ότι η ζωή δεν είναι μόνο οι δραστηριότητες. Συνεπώς, θα πρέπει να μάθουν να είναι και μόνα τους, χωρίς ψυχαγωγία. Με αυτό το τρόπο θα κατανοήσουν ότι ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιείται και χωρίς να κοιτάζουν τους γονείς τους ή μια οθόνη. Αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για τη ψυχική τους ανάπτυξη. 

2. Χαλαροί ρυθμοί

Σκοπός του κάθε γονέα είναι να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στο παιδί του. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δομήσετε το πρόγραμμα σας χωρίς την αίσθηση βιασύνης ή άγχους σε έντονο βαθμό. Όσο περισσότερο αγχώνεστε τόσο αυτό μεταδίδεται στο παιδί σας. Επομένως,οργανωθείτε και θα διαπιστώσετε ότι τα παιδιά θα νοιώσουν την παρουσία σας ακολουθώντας το παράδειγμά σας.

3. Δώστε θάρρος στο παιδί σας!

Από μικρή ηλικία τα παιδιά αναδεικνύουν κάποια ταλέντα. Ανακαλύψτε το αντίστοιχο για το δικό σας παιδί και δώστε του το θάρρος να ασχοληθεί. Όσο ενδιαφέρεστε και πιστεύετε σε εκείνο, τόσο θα αναπτύσσει τις δεξιότητες του και θα νιώθει ευγνωμοσύνη για ό,τι του προσφέρετε.

4. Έλεγχος συμπεριφοράς

To στρες είναι συχνά επιλογή, αλλά καλόν είναι να εκδηλώνεται υπό έλεγχο. Η συμπεριφορά σας ως γονείς, ο τρόπος ζωής σας, οι αξίες σας,αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά σας. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να τα προσέξετε και θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα και σε εσάς και στη συμπεριφορά των παιδιών προς εσάς.

5. Αλλαγή πλάνου

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουν τα παιδιά σας και τη φύση!Άλλωστε, τα να εκτονωθούν και να χαλαρώσουν.Επομένως, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα των δραστηριοτήτων του παιδιού, ασχολίες όπως λίγο περπάτημα στο βουνό, μια βόλτα με τα ποδήλατα ή ακόμη και μια επίσκεψη σε ένα μουσείο.

6. Το γέλιο κάνει καλό!

Το γέλιο βοηθά τα παιδιά να ξεφύγουν από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Δημιουργείστε στη βάση συζητήσεων με το παιδί σας μικρές ρουτίνες παιχνιδιού και γέλιου μέσα στη μέρα.Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να σκεφτείτε. Το σημαντικό είναι να γίνετε αυθόρμητοι και δημιουργικοί!