Ιδέες για εσάς και τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των μικρών παιδιών. Η
προσμονή για το δώρο τους, είναι ιερή για αυτά και οι γονείς με αγάπη προσπαθούν να του το προσφέρουν. Πιο κάτω θα βρείτε μερικές δικές μας ιδέες, όμως σίγουρα μπορείτε και σεις να σκεφτείτε ακόμη περισσότερες! Ως γονείς μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα παιδιά σας, έτσι ώστε να μάθουν να προσφέρουν και στους άλλους και να αποκτήσουν μια βαθύτερη αίσθηση των Χριστουγέννων, ως γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Συμβουλές και ιδέες για εσάς και το παιδί σας:

-Μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει στο στόλισμα του σπιτιού, του δέντρου και οτιδήποτε άλλο συμπεριλαμβάνει η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα. Μοιραστείτε χρόνο μαζί του ποιοτικά και χαρίστε του χαμόγελα που θα τα θυμάται.

-Μπορείτε να διαλέξετε μαζί παιχνίδια και ρούχα που δεν χρειάζεται και να τα χαρίσετε σε ένα ίδρυμα, σε μις φιλανθρωπική οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας θα μάθει να προσφέρει. Επίσης, του δίνεται η δυνατότητα να αναπτύσσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μαζί σας.

-Δώστε του τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό δώρο. Αυτό μπορεί να είναι μια κάρτα ή και μια ζωγραφιά εορταστικού χαρακτήρα. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται η συναισθηματική αξία του δώρου. Κατά συνέπεια το παιδί μαθαίνει να μοιράζεται τα συναισθήματά του με τους άλλους.