Η συμπεριφορά του μωρού μας πριν γεννηθεί!

Εάν ακόμα αναρωτιέστε τι αντιλαμβάνεται το μωρό σας πριν ακόμα γεννηθεί, έρευνες επιβεβαιώνουν ότι αναπτύσσουν σταδιακά την αντίληψή τους μέχρι να έρθουν στον κόσμο. Αυτό σημαίνει, ότι αντιδρούν στα εξωτερικά ερεθίσματα όπως το μητρικό νανούρισμα ή ένα τραγούδι.Τα γεγονότα αυτά, εντυπώνονται στο μυαλό του και μετά τη γέννησή του ενώ το ακολουθούν καιρό μέχρι τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει, ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα σε αυτά,μετά τη γέννησή τους. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν άκουγαν τις ίδιες μελωδίες αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών.

Επομένως, αυτό επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους, πράγμα αρκετά σημαντικό για τη ψυχολογία τους. Άλλωστε τι είναι πιο τρυφερό από ένα τραγούδι που θα το συντροφεύει μέχρι να περάσει σε ένα άλλο στάδιο ανάπτυξης; Οι νέες μανούλες μπορούν να το υιοθετήσουν και θα παρατηρήσουν τα ίδια αποτελέσματα. Επιπλέον, έρχονται πιο κοντά με το μωρό τους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παράλληλα, υπάρχουν και επιπρόσθετα θετικά αποτελέσματα από την έκθεση του μωρού σε διάφορους ήχους και μελωδίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης,βοηθάει στην ανάπτυξη της ομιλίας του παιδιού.

Αντιθέτως, οι δυσάρεστοι ή πολύ δυνατοί ήχοι που γίνονται αντιληπτοί από το έμβρυο μέσα στη μήτρα , πιθανώς αντίστοιχα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου μετά τη γέννησή του μωρού. Επομένως, δώστε λίγο χρόνο χαλάρωσης ακούγοντας μαζί μια όμορφη μελωδία που θα σας ηρεμήσει και θα σας ταξιδέψει. Η προετοιμασία του ερχομού ενός παιδιού στον κόσμο μπορεί να γίνει μοναδική!