Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδικά γεύματα

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η διατροφή του παιδιού για να θεωρείται πλούσια, απαραιτήτως πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά αλλά και τροφές που ενισχύουν τα επίπεδα σιδήρου.

Παράλληλα, οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα εξής στις τροφές ή στα γεύματα που ετοιμάζουν:

  • Ελαττώνουμε τη ζάχαρη
  • Περιορίζουμε την κατανάλωση δημητριακών

Ειδικότερα,η σταδιακή μείωση της ζάχαρης σε κατανάλωση, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην υγεία των παιδιών. Η ελαχιστοποίηση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη βοηθούν τα παιδιά  σας να προτιμούν φρούτα και λαχανικά.

Παράλληλα, σχετικά με τα δημητριακά, δεδομένου ότι τα περισσότερα είναι ζαχαρούχα, μπορείτε να τα περιορίσετε σταδιακά και αυτά. Επειδή είναι αδύνατον να τα απαγορεύσετε, καθώς τα αγαπούν, μειώνετε την ποσότητα και την κατανάλωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους προσφέρετε να δοκιμάσουν μούσλι ή κουάκερ, τα οποία ανήκουν στα δημητριακά ολικής άλεσης.

Τέλος, είναι σημαντικό εκτός από τα φρούτα να περιλαμβάνουμε στη διατροφή τους και γεύματα με υψηλό δείκτη σιδηρού όπως προαναφέραμε. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι λαμβάνουν, σχεδόν καθημερινά και θα παρατηρήσετε ότι βοηθάει αρκετά στις επιδόσεις και στις αντοχές τους.