Τα μυστικά διασκέδασης στην παραλία με το παιδί σας!

Στο παρακάτω άρθρο σας προτείνουμε παιχνίδια στη θάλασσα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας αλλά και εσάς!

1. Χτίζουμε στην άμμο!

Ξεκινάμε με το να δημιουργήσουμε κύκλους μεσαίου μεγέθους επάνω στην άμμο και χαράζοντας έναν τυχαίο αριθμό (π.χ 1,2,3 έως το 10) μέσα στον κάθε κύκλο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά μας να καταφέρουν να συλλέξουν μέσα στον κύκλο, τόσες πέτρες όσες αναγράφει ο αριθμός που υπάρχει μέσα σε αυτόν.

2. Βρές το στόχο!

Ώρα για σκάψιμο! Αρχικά δημιουργούμε λακκούβες στην άμμο, οι οποίες θα θα συνθέτουν μια πυραμίδα ενώ παράλληλα διαθέτουμε ένα μικρό μπαλάκι τύπου τέννις. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να βάλουν την μπάλα σε μία από τις λακκούβες.Όσο πιο μακριά πετυχαίνουν τον στόχο τόσο πιο πολλοί πόντοι.

3. Κλασσικοί νεροκουβαλητές!

Είστε έτοιμοι για τον κλασικό μαραθώνιο κουβαλήματος; Εάν υπάρχουν και άλλα παιδιά στην παρέα σας, το παιχνίδι αυτό είναι ιδανικό για να γίνετε μια μεγάλη ομάδα! Σημαντικό στο παιχνίδι αυτό είναι να διαθέτουμε τον κλασσικό παιδικό εξοπλισμό (κουβαδάκια),τα οποία τα τοποθετούμε αρχικά σε μία ευθεία. Στη συνέχεια τα παιδιά, θα γεμίζουν με νερό από τη θάλασσα και θα το μεταφέρουν όσο πιο γρήγορα μπορούν στον κουβά, μέχρι αυτός να ξεχειλίσει. Όποιο παιδάκι καταφέρει να γεμίσει πρώτο το κουβαδάκι του, θα είναι και εκείνο που θα κερδίσει!

Το παιχνίδι διαχρονικά αποτελεί τη πιο διασκεδαστική αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας. Ας επωφεληθούμε, λοιπόν, τον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και τις διακοπές εξορμήσεις για να δημιουργήσουμε τις πιο ευχάριστες οικογενειακές αναμνήσεις.