Δείτε πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά για το μωρό σας

Η αγάπη του γονέα για το παιδί του μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Αλλά τι πιο απλό αλλά και πολύ σημαντικό από την αγκαλιά. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε και την προσοχή στο παιδί μας που το χρειάζεται. Παρόλα αυτά ελάχιστοι γνωρίζουμε τα θετικά που μπορούν να δημιουργηθούν από αυτή την κίνηση. Το πιο σημαντικό από τα οποία θα αναφέρουμε σήμερα, αφορά την ενίσχυση της ευφυίας τους. Ο λόγος είναι ότι η αγκαλιά είναι ότι πιο τρυφερό αντιλαμβάνονται τα μωρά και έρχονται πιο κοντά με τους γονείς τους.

Τα παραπάνω είναι αποτελέσματα ερευνών του εξωτερικού, τα ευρήματα των οποίων αποκαλύπτουν ότι όσο πιο πολύ αγκαλιάζουμε τα μωρά μας, τόσο πιο έξυπνα γίνονται! Τα μωρά που δέχθηκαν στοργή και αγκαλιά, ανταποκρίνονται στα εξωτερικά ερεθίσματα πιο άμεσα απ’ ότι στα βρέφη που οι γονείς έδιναν λιγότερη σωματική επαφή.Με αυτόν τον τρόπο όταν το μωρό έχει επαφή με εμάς επηρεάζεται σημαντικά ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του.

 Γι’ αυτό, οι επιστήμονες ενθαρρύνουν τους γονείς να αγκαλιάζουν τα μωρά τους πιο συχνά! Βλέπουμε επομένως πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας».