Σχέση πατέρα-κόρης : μια ιδιαίτερη επικοινωνία!

Ο πατέρας αποτελεί σημαντικό πρότυπο για την κόρη. Αρκετά συχνά δημιουργείται η εικόνα του ήρωα στα μάτια της ήδη από την παιδική ηλικία. Εκείνος ο ιππότης πάνω άσπρο άλογο φορώντας την πανοπλία του έτοιμος να την σώσει από οποιοδήποτε θελήσει να της κάνει κακό. Άραγε, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σχέση αυτή και πόσο αυτό επηρεάζει το θηλυκό φύλο, όταν έρθει η στιγμή να επιλέξει τον σύντροφο της ζωής της;

Διαχρονικά, έχει διαπιστωθεί ότι η κόρη έχει τον πατέρα της ως αντικείμενο θαυμασμού και λειτουργεί και ως πρότυπο επιλογής συντρόφων στην ενήλικη ζωή. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο πατέρας με τη συμπεριφορά του, δύναται να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις εκάστοτε επιλογές της.

Ειδικότερα, η κόρη, όταν παρατηρεί τον τρόπο συμπεριφοράς του, αρχικά απέναντι στη μητέρα και κατ’ επέκταση στο γυναικείο φύλο, αποκτά μια αντίληψη προσδοκιών από τον μέλλοντα σύντροφό της. Ειδικά, ένας πατέρας που σέβεται την κόρη του, της δίνει αγάπη και την επιβραβεύει, τονώνει την αυτοπεποίθησή της και συμβάλει θετικά για να χτιστεί την αυτοεκτίμησή της με υποσυνείδητο τρόπο.

Εν τέλει, ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ δύσκολος και δεν διδάσκεται. Συνεπώς, εσείς ως γονείς, έχετε το ρόλο της υγειούς συμπεριφοράς απέναντι στις μικρές σας πριγκίπισσες. Αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε γιατί θα καλλιεργήσετε την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά που τους αξίζει.