Μετατρέπουμε σε διασκέδαση τα ψώνια με το παιδί μας!

Η διαδικασία των αγορών, μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη μαζί με τη συντροφιά των παιδιών μας! Συνεπώς, προτού ξεκινήσετε από το σπίτι, φτιάξτε μαζί του, μια λίστα με όλα εκείνα που θα χρειαστείτε για τις αγορές σας. Με αυτό τον τρόπο, δίνετε ένα πολύ καλό μάθημα στο παιδί σας σχετικά με την οργάνωση και την καταγραφή αναγκών, δεδομένα που θα χρειαστεί να γνωρίζει στην ενήλικη ζωή του εφόσον ανεξαρτητοποιηθεί.

Παράλληλα, μπορείτε να δώσετε μια χροιά παιχνιδιού στην όλη διαδικασία. Δώστε στο παιδί σας λέξεις! Οι περισσότεροι αποκτούμε αυτόματα, την δεξιότητα του προφορικού λόγου και τον εμπλουτισμό αυτού. Η βόλτα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για το παιδί σας, να ταυτίσει απλές καθημερινές λέξεις με αντίστοιχες εικόνες.

Επιπλέον, η δραστηριότητα αυτή από την αρχή της μέχρι και το τέλος της δίνει στο παιδί σας την ευκαιρία να οριοθετήσει από μόνο του τον εαυτό του. Οι δραστηριότητες, αυτής της μορφής, βελτιώνουν την καθημερινή επαφή με το παιδί σας. Οι γρήγοροι ρυθμοί, οι πολλές ώρες εργασίας, αρκετά συχνά, μας απομακρύνει από το να κάνουμε τα πιο απλά, πιο ουσιαστικά.

Το παιδί μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα αποκτήσει δεξιότητες για την καθημερινή ζωή αλλά θα περάσει και πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά του. Δείξτε τους, εμπιστοσύνη και μην ξεχνάτε να τα επιβραβεύεται για κάθε τους προσπάθεια, όχι μόνο σε κάθε επιτυχία!