Ήρθε η στιγμή για τα πρώτα βήματα του μωρού μας!

Η στιγμή που το μωρό μας θα κάνει τα πρώτα του βήματα. Πρόκειται για μια σημαντική και ενθουσιώδης στιγμή καθώς διαπιστώνουμε ότι το παιδί μας ξεκινάει να μεγαλώνει. Φυσικά, εμείς οι ενήλικες το θεωρούμε φυσιολογικό καθώς περπατάμε κάθε μέρα. Όμως για τα παιδιά μας είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

Στην πραγματικότητα, όλοι κάποια στιγμή χρειάστηκε να μάθουμε πως να περπατάμε. Η γνώση αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας. Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε πώς να έχουμε καλή αίσθηση της ισορροπίας με προοπτική και συντονισμό. Ως γονείς καλούμαστε επομένως να μάθουμε το ίδιο και στα παιδιά μας.

Παρόλο που μερικά μωρά μπορεί να ξεκινήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα περίπου στους 10 μήνες, αρκετά δεν περπατάνε μέχρι να γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια. Πάντως, αναμφίβολα η μέρα που το μωρό σας θα περπατήσει, θα σας μείνει αξέχαστη. Επικρατούν ανάμεικτά συναισθήματα, χαράς και ενθουσιασμού καθώς σταδιακά αποκτάει την ανεξαρτησία του.

Από το πρώτο του βήμα μέχρι να γίνει εξαίρετος περιπατητής, το μωρό σας θα ζητήσει βοήθεια στη διαδρομή και σίγουρα πολλή ενθάρρυνση. Μπορείτε να το ενθαρρύνετε και να το επιβραβεύετε για κάθε του προσπάθεια!Κρατώντας του και τα δυο χέρια ενώ περπατάτε μαζί του είναι για εκείνο και διασκεδαστικό. Εάν μετατρέψετε τη διαδικασία αυτή σε παιχνίδι, θα γίνει πιο ευχάριστο στο παιδί σας και θα σας ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι των πρώτων βημάτων.

Συνεπώς, ξεκινήστε να προετοιμάζετε το έδαφος, με το που αντιληφθείτε ότι το παιδί σας θα κάνει τα πρώτα του βήματα. Με άλλα λόγια, εξασφαλίστε ότι υπάρχει πολύς χώρος με ελάχιστα εμπόδια στο δρόμο του και θα του προσφέρετε μια πολύ διασκεδαστική άσκηση. Το παιδί σας θα νιώσει ασφάλεια και την ελευθερία που του προσφέρετε ώστε να εξερευνήσει τη νέα του δεξιότητα!