Έρχεται ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα!

Κάθε Δεκέμβριο τα παιδιά σε όλο τον κόσμο περιμένουν με χαρά το ερχομό του Άη Βασίλη μαζί με τα δώρα του. Η μορφή του παραμένει στο μυαλό των παιδιών σαν κάτι μαγικό που σε παίρνει μαζί του σε ένα όμορφο ταξίδι. Αναμφίβολα το παραμύθι αυτό έχει μεγαλώσει ολόκληρες γενιές. Το γεγονός αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς υπάρχει και ο σχετικός μύθος.

Όλα τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ιδέα ότι υπάρχει ένα φανταστικό πρόσωπο που μοιράζει δώρα και αγάπη. Η εικόνα που δημιουργείται είναι μαγική και κάθε παιδί χτίζει τη δική του ιστορία πάνω σε αυτόν τον μύθο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τις φανταστικές ιστορίες.

Στην ηλικία των 4-6 τα παιδιά αρχίζουν να έχουν ερωτήσεις σχετικά με το αν ο Άγιος Βασίλης είναι πραγματικό πρόσωπο. Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον Άγιο Βασίλη έχει να κάνει με τον τρόπο που οι γονείς τους τον παρουσιάζουν.

Όταν λοιπόν θα είναι έτοιμα να μάθουν, αλλά και εσείς ως γονείς έτοιμοι να ανταποκριθείτε στην αλήθεια, τότε μπορείτε να κάνετε μια όμορφη συζήτηση, γύρω από αυτό το θέμα. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και στοργής που όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη!