Ενισχύουμε τη κοινωνικότητα του παιδιού μας!

Αναρωτιέστε, ποιοι είναι οι πρακτικοί τρόποι που μπορείτε να ενισχύσετε την κοινωνικότητα του παιδιού σας αλλά και να δημιουργήσει πραγματικές φιλίες; Δείτε μερικά απλά καθημερινά γεγονότα:

  • Συναντήσεις με άλλα παιδιά. Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με το παιδί σας σε μια παιδική χαρά. Εκεί, δώστε του την ευκαιρία να μιλήσει με άλλα παιδιά, να παίξει και να διασκεδάσει. Με αυτό τον τρόπο κοινωνικοποιείται και εκτονώνει την ενεργεία του.
  • Ως γονέας εσύ είσαι ο καλύτερός του φίλος. Εάν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο ένας γονέας να γίνει φίλος με το παιδί του, πιστεύετε μάλλον σε έναν μύθο. Ο γονέας μπορεί να ακούσεις τις ανάγκες του, να συζητήσει μαζί του και να λύσει τα προβλήματα του μυαλού του. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί μαθαίνει να συζητάει και κατανοεί ότι μιλώντας με ένα άλλο πρόσωπο γίνονται αποδεκτές οι σκέψεις του και  αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.
  • Μαθαίνουμε για την ισότητα. Αξίες όπως η αλληλοκατανόηση, η συνεργασία και η αποδοχή στη σχέση μας με τους άλλους,είναι σημαντικό να τα διδάσκουμε στα παιδιά μας.Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι προβληματικό.